Red Robin
9628 Cameron St
Burnaby, BC V3J 1M2
Kanada
Ne - Čt: 11:00 - 22:00
Pá - So: 11:00 - 23:00
Red Robin Gourmet Burgers and Brews je řetězec burgerových restaurací založený v roce 1969 v Seattlu. Dnes má přes 500 poboček v USA a v jižních provinciích Kanady. Kromě vynikajících hamburgerů je Red Robin vyhlášený i na koktejly. Tomu i odpovídá prostředí restaurace, která působí spíš jako bar s klasickou obsluhou, papírovým menu a hosteskou u vchodu, která vás usadí na uklizené místo.
Objednali jsme si dva burgery z Red's Tavern Menu. Toto menu obsahuje menší sendviče, které vypadají jako výrazně menší kalorická bomba, než Finest Menu a Gourmet Menu. Nenechte se ovšem zmást, i levnější Tavern Menu je bohaté na všemožné přísady, jen vynechává ty několikapatrové smažené šílenosti, tak typické pro Severní Ameriku. Všechny burgery z Tavern Menu se dají pořídit v malé velikosti okolo 9 dolarů (pro většinu lidí celkem dostačující) nebo pro velké hladovce ve velké verzi (ceny okolo 11 - 12 dolarů). My zvolili burgery Sir Acha a Smoky Jack.
Oba vynikaly zejména skvělým masem, ale pominout nelze ani čerstvost ostatních surovin a nápadité chuťové kombinace, s jakými jsou všechny burgery tvořeny. Například Sir Acha tak kombinoval pikantní omáčku aioli s tenoučkými cibulovými strunkami sriracha.
K oběma burgerům patří automaticky příloha, standardně jsou to hranolky, ale lze je substituovat za zeleninový salát (bez příplatku) nebo s příplatkem za různé další přílohy (např. ochucené hranolky, cibulové kroužky, polévka nebo ovocný salát). Většina příloh je v restauraci inzerována jako bottomless. To slibuje, že si můžete kdykoliv přidat, v praxi (alespoň v našem případě) to ale znamená, že ve chvíli kdy dojíte a servírka si vás konečně všimne, tak se zeptá, jestli chcete přílohu doplnit. V případě salátu možná, ale dojídat jen tak samotnou misku bezedných hranolků, když už jste na burger pomalu dávno zapomněli, je spíš smutný obrázek. Bezedný model příloh se trochu projevuje na jejich množství, které dostanete se svojí objednávkou. Zejména v případě hranolků se nám jejich počet zdál poměrně úsporný a pokud by k nám s možností free refillu přišli dřív, určitě bychom toho využili. U druhého burgeru jsme využili možnosti substituce za salát. Tady se setkáváme akorát s klasickým problémem salátové kultury v Americe: dostanete misku suché zeleniny a k tomu kalíšek s dresingem, který jste si předtím vybrali z rozsáhlé nabídky. Osobně upřednostňujeme spíš salát rovnou namíchaný, ne ten zápas, kdy se snažíte alespoň trochu promíchat přeplněnou misku zeleniny se supermarketovou zálivkou. Nápoje jsou všechny extra, dle vašeho výběru. Kdo je přepitý soft drinků jako my, toho jistě potěší, že kohoutková voda je v této zemi všude běžně zdarma.
Red Robin pro nás patří mezi jednoznačně nejlepší burgery, co jsme měli dosud možnost v Kanadě ochutnat. Kvůli té dokonalé chuti by jim člověk i odpustil ty zmatky kolem bottomless příloh. Nakonec aspoň ze sebe nemáme tak špatný pocit, jako pokud bychom spořádali dvě porce hranolků místo jedné.
Celkově doporučuji: 93 %
Autor: Pedestrian
Datum návštěvy: 24.8.2017 14:55
Celková útrata: cca 30 CAD